Naomi Osaka se vraća na VTA turneju u Brizbejnu nakon 15 meseci pauze

Naomi Osaka se vraća na VTA turneju u Brizbejnu nakon 15 meseci pauze

Naomi Osaka, bivša prva teniserka sveta, planira se vratiti VTA turneji u Brizbejnu nakon 15 meseci pauze. Poslednji put je igrala VTA turnir na Pan Pacifik openu u Tokiju krajem septembra 2022. godine, a od tada je uzela dužu pauzu, delimično zbog prioriteta svog mentalnog zdravlja. Osaka je četvorostruka pobednica grend slem turnira i osvojila je Australijan open 2019. i 2021. godine.

Osaka je izjavila: „Zaista sam uzbuđena što ću se vratiti na teren i takmičiti se. Uvek volim da počnem sezonu u Brizbejnu i jedva čekam da se vratim. Brizbejn internešenel je tako sjajan turnir i pripremiće me za briljantan povratak ovog leta.“

Osaka je tokom pauze postala majka, a povratak u takmičenje označavaće njen povratak na profesionalni teniski teren. Osim Osake, na turniru u Brizbejnu će učestvovati i Endi Marej, kao i Viktorija Azarenka.

Turnir u Brizbejnu, koji se vraća nakon trogodišnje pauze izazvane pandemijom COVID-a, održavaće se od 31. decembra do 7. januara. Nakon toga, teniseri će se pripremati za Australijan open, koji je planiran od 14. do 28. januara u Melburn Parku.