Emotivan oproštaj od Dejana Milojevića u prepunoj Areni

Emotivan oproštaj od Dejana Milojevića u prepunoj Areni

Današnja utakmica između Partizana i Mege u beogradskoj Areni bila je ispunjena neverovatnom emotivnom atmosferom, jer je skoro 23.000 navijača Partizana došlo da se oprosti od nekadašnjeg kapitena crno-belih i trenera Dejana Milojevića. Milojević je preminuo u 46. godini od posledica srčanog udara.

Na centralnom video bimu su prikazani najznačajniji trenuci koje je Milojević proveo u dresu Partizana, što je izazvalo tišinu, koju je zatim prekinulo dugotrajno aplaudiranje, praćeno skandiranjem „Milojević Dejan“. U znak poštovanja, u prvom redu pored centralne aut linije ostavljena je prazna stolica, na kojoj je stajao dres Partizana sa brojem 13, koji je nekadašnji kapiten ponosno nosio.

Oproštaju od ovog proslavljenog igrača i trenera prisustvovali su trofejni trener crno-belih Duško Vujošević, Ratko Varda, Saša Pavlović, Vule Avdalović i mnogi drugi košarkaši. Dejan Milojević je nakon završetka igračke karijere započeo uspešnu trenersku karijeru u Megi, vodeći klub od 2012. do 2020. godine. Od 2022. godine, bio je pomoćni trener u NBA klubu Golden State Warriors, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu košarke.