Olimpijski tim Novog Zelanda se žalio nakon što je dron kanadskog tima preletio trening

Olimpijski tim Novog Zelanda se žalio nakon što je dron kanadskog tima preletio trening

Novi Zeland je saopštio da se žalio jedinici za integritet Međunarodnog olimpijskog komiteta nakon što je otkriveno da dron koji je preleteo iznad treninga ženskog fudbalskog tima Novog Zelanda upravlja član osoblja za podršku kanadskog tima.

Branilac olimpijskog šampiona Kanada i Novi Zeland sastaju se u svom uvodnom meču na Olimpijskom turniru u četvrtak. Incident sa dronom dogodio se ranije ove nedelje, saopštio je u sredu Olimpijski komitet Novog Zelanda.

„Članovi tima za podršku su odmah prijavili incident policiji, što je dovelo do pritvaranja operatera dronova, koji je identifikovan kao pomoćno osoblje šireg kanadskog ženskog fudbalskog tima“, navodi se u saopštenju NZOC-a.

„NZOC je zvanično podneo incident jedinici za integritet MOK-a i zatražio je od Kanade punu reviziju.

U saopštenju NZOC-a se navodi da se Kanada izvinila zbog incidenta i da istražuje.

„NZOC i Novozelandski fudbal posvećeni su održavanju integriteta i poštenja Olimpijskih igara i duboko su šokirani i razočarani ovim incidentom, koji se dogodio samo tri dana pre nego što bi se dve strane trebale suočiti u prvoj utakmici Pariza 2024. ”, saopštio je NZOC.

„U ovom trenutku glavni prioritet NZOC-a je podrška ženskim fudbalskim sportistima Novog Zelanda i širem timu dok započinju svoju kampanju.“