Olimpijski teniski raspored u subotu: Novak Đoković, Rafael Nadal i Karlos Alkaraz

Olimpijski teniski raspored u subotu: Novak Đoković, Rafael Nadal i Karlos Alkaraz

Novak Đoković, Rafael Nadal i Karlos Alkaraz nalaze se na teniskom rasporedu Olimpijskih igara u Parizu u subotu, prvog dana akcije na Rolan Garosu.

Srpski Đoković će se takmičiti samo u singlu, Nadal samo u dublu i Alkaraz u oba. Nadal i Alkaraz su saigrači u dublu za Španiju i suočiće se sa Maksimom Gonzalesom i Andresom Moltenijem iz Argentine na Kortu Filipa Šatrijea tokom noćne sesije.

Nadalov debi u singlu odigraće u nedelju protiv Martona Fučoviča iz Mađarske. Ako pobedi, a Đoković pobedi u meču prvog kola protiv Metjua Ebdena u subotu, dva rivala će se suočiti u drugom kolu, što bi moglo da bude završni događaj u karijeri 38-godišnjeg Nadala.

Đoković poseduje 24 grend slem titule. Nadal ima 22, plus dva olimpijska zlata — jedno u singlu 2008. i u dublu 2016. godine.

U prvom meču u Šatrijeu učestvovaće prvoplasirana Poljakinja Iga Sviatek, koja je na Otvorenom prvenstvu Francuske osvojila četiri od prethodnih pet šampionata na tom stadionu, protiv Irine-Kamelije Begu iz Rumunije. Uslediće Đoković protiv Ebdena. Nakon što Nadal i Alkaraz započnu noćnu sesiju, dnevni program završava par bivših igrača broj 1 koji poseduju više velikih titula: Naomi Osaka iz Japana protiv Angelikue Kerber iz Nemačke.

Jasmin Paolini iz Italije, vicešampionka Sjontek na Otvorenom prvenstvu Francuske u junu i Barbore Krejčikove na Vimbldonu ovog meseca, otvara utakmicu na Kortu Suzan Lenglen protiv Ane Bogdan u Rumuniji.

Uslediće Alkaraz, koji osvaja trofeje na Otvorenom prvenstvu Francuske i Vimbldonu, protiv Hadija Habiba iz Libana.