Karlos Alkaraz kaže da se suočava sa bolom u mišićima prepona još od Vimbldona

Karlos Alkaraz kaže da se suočava sa bolom u mišićima prepona još od Vimbldona

Karlos Alkaraz uzeo je medicinski tajm-aut zbog problema sa mišićima prepona tokom drugog seta svoje pobede od 6-1, 7-6 (3) nad Talonom Grikspurom na Olimpijadi u Parizu u ponedeljak uveče.

Alkaraz, koji je nedavno osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske i Vimbldon, izjavio je da se trudi da se oporavi što brže kako bi bio spreman za dubl meč sa Rafaelom Nadalom koji je zakazan za utorak. Oni će se suočiti sa holandskim parom Griekspur i Vesli Kolhof.

„To je bol sa kojom se nosim, znam šta treba da radim da se izborim sa ovim problemom“, rekao je Alkaraz. „Pokušaću da se oporavim što pre da budem 100% spreman sutra.“

Dok je pripremao meč protiv Grikspura, Alkaraz je gledao deo Nadalovog poraza od Novaka Đokovića rezultatom 6-1, 6-4. Komentarisao je nivo Đokovića kao „teško igrati protiv njega“ i istakao da nije bio u najboljoj formi.

Griekspur je komentarisao Alkarazovu igru u drugom setu, rekavši da nije primetio ozbiljne probleme, ali je naglasio da će se pripremiti za revanš gledajući pobedu Nadala i Alkaraza u dublu.

„Očekujem da obojica budu fizički spremni sutra“, rekao je Griekspur.