Olimpijski sud u Parizu će suditi na žalbu izraelskog fudbalera Reviva na zabranu igranja nekoliko sati pre utakmice

Olimpijski sud u Parizu će suditi na žalbu izraelskog fudbalera Reviva na zabranu igranja nekoliko sati pre utakmice

Izraelskom fudbaleru Roju Revivu se žalba na zabranu igranja dve utakmice na sportskim sudovima samo nekoliko sati pre prve utakmice njegovog tima protiv Malija na Olimpijskim igrama u Parizu.

Sud za sportsku arbitražu saopštio je u utorak da će njegovo veće od tri sudije doneti hitnu presudu u sredu ujutro u Revivovoj žalbi protiv FIFA.

Izrael igra sa Malijem u 21:00. Početni meč u Parizu na stadionu Parc des Princes.

Revivo je isključen zbog grubog meča kada je Izrael igrao utakmicu plej-ofa za Evropsko prvenstvo protiv Islanda u martu. Izrael je izgubio 4-1 i time je eliminisan.

Defanzivac Makabija iz Tel Aviva suspendovan je na dve utakmice od strane organizatora Eura 2024. UEFA, ali Izrael nije igrao takmičarsku utakmicu od marta.

CAS je saopštio da je FIFA, koja organizuje olimpijski fudbal, u ponedeljak naredila 21-godišnjem Revivu da odsluži kaznu na Igrama u Parizu, što znači da će propustiti prve dve utakmice grupne faze.

Sud je saopštio da igrač i Izraelski fudbalski savez „traže da se odluka FIFA poništi i da se Roju Revivu dozvoli učešće na Olimpijskim igrama“.