Đoković želi promenu pravila Olimpijade nakon što je porazio protivnika koji nije igrao singl dve godine

Đoković želi promenu pravila Olimpijade nakon što je porazio protivnika koji nije igrao singl dve godine

Na Olimpijskim igrama u Parizu, Novak Đoković je započeo svoj put sa ubedljivom pobedom u prvom kolu. Njegov protivnik, 36-godišnji Metju Ebden iz Australije, bio je iznenađen što je dobio priliku da igra singl, a ne dubl kao što je uobičajeno za njega. Đoković je izrazio svoje nezadovoljstvo ovom situacijom, smatrajući je nelogičnom i neprimerenom za sport. Drugi teniseri, poput Karlosa Alkaraza, takođe su bili skeptični oko ovog poteza.

Ebden, koji već dugo nije igrao singl, pristao je na izazov i suočio se sa Đokovićem na terenu Filipa Šatrijea. Iako je bio nadmašen, Ebden je pokazao sportski duh i pokušao zabaviti publiku svojim gestovima. Odluka da Ebden zameni povređenog igrača u singlu izazvala je reakcije u teniskoj zajednici.

Olimpijska pravila za tenis su pod lupom zbog ovakvih situacija, a Međunarodna teniska federacija radi na usklađivanju pravila sa zahtevima Međunarodnog olimpijskog komiteta. Postoje različita mišljenja o tome da li bi trebalo omogućiti više zamena u poslednjem trenutku ili zadržati postojeći sistem.

Đoković je nastavio svoj put ka zlatnoj medalji, a sledeći mogući protivnik koji se pominje je Rafael Nadal. Čeka se njegov meč prvog kola kako bi se potvrdio potencijalni susret sa Đokovićem u drugom kolu. Teniski fanovi sa nestrpljenjem očekuju ovaj mogući spektakl na Olimpijskim igrama u Parizu.