Đoković se nada pobedi u Monte Karlu

Đoković se nada pobedi u Monte Karlu

Novak Đoković rekao je da se nada da će uspeti da osvoji titulu u Monte Karlu pošto je rano počeo sa pripremama za sezonu na šljaci nakon što je svetski broj jedan bio primoran da preskoči turnire u Sjedinjenim Državama prošlog meseca, preneo je Rojters.

Đoković, koji je nevakcinisan protiv COVID-19, nije mogao da uđe u SAD nakon što je neuspešno podneo zahtev Vladi SAD za specijalnu dozvolu za igranje u Indijan Velsu i Majamiju.

Šampion Australijan opena poslednji put se takmičio početkom marta kada je izgubio u polufinalu Dubaija i rekao da mu je to pomoglo da se fokusira na Monte Karlo, gde je izgubio u drugom kolu prošle godine.

„Više sam trenirao na šljaci, što je pozitivno ako razmišljate o sezoni na šljaci“, rekao je Đoković, šampion iz 2013. i 2015. koji se prvi sastaje sa Mekenzijem Mekdonaldom ili kvalifikantom.

„Nisam imao mnogo uspeha u Monte Karlu u protekle dve sezone. Ovde nisam igrao sjajan tenis, pa se nadam da ću ove godine moći da počnem sezonu na šljaci bolje nego prethodnih godina i da izgradim svoju formu.“

S obzirom da je Rafa Nadal preskočio Monte Karlo zbog povrede, Đoković će takođe pokušati da poveća zamah pred Otvoreno prvenstvo Francuske, gde će ciljati na 23. grend slem da bi preskočio Španca.

Đoković, koji trenira u Monaku, rekao je da bi kućna udobnost mogla biti od pomoći u njegovoj potrazi za rekordnom 39. Masters 1000 krunom u Monte Karlu.

„To je klub koji dobro poznajem. Dosta vrhunskih igrača živi u Monaku i koristi ovaj klub kao bazu za trening“, rekao je Đoković.

„Klub se neverovatno transformiše tokom nedelja turnira, ali je sjajan osećaj spavati u svom krevetu.“

U akciji prvog kola u nedelju, 10. nosilac Hubert Hurkacz savladao je Lasla Đerea 6-7(5) 7-6(5) 7-6(5), dok je Nikolas Džeri zaprepastio 15. nosioca Bornu Ćorića 6-2 6-3.