Novak Đoković najavio nastup i na Igrama u Los Angelesu

Novak Đoković najavio nastup i na Igrama u Los Angelesu

Novak Đoković je osvojio zlatnu medalju na Olimpijadi u Parizu, pobedivši u finalu Karlosa Alkaraza, i označio je ovaj uspeh kao svoje „najveće sportsko dostignuće.“ Đoković je istakao da mu je tenis sada „kompletan“ nakon što je postao tek peti igrač u istoriji koji je ostvario Golden Slam – osvojio sva četiri grend slem turnira i olimpijsko zlato u singlu. Pridružio se tim elitnim igračima kao što su Serena Vilijams, Rafael Nadal, Andre Agasi i Štefi Graf.

U svom obraćanju nakon finala, Đoković je izrazio nadu da će se za četiri godine ponovo takmičiti na Olimpijadi u Los Anđelesu, iako će tada imati 41 godinu. Naglasio je da uživa u igranju za svoju zemlju, bilo na Olimpijadi ili u Dejvis kupu.

„I dalje želim da igram u Los Anđelesu. Uživam da igram za svoju zemlju, posebno što sam deo tima na Olimpijadi i Dejvis kupu,“ rekao je Đoković, prenosi Eurosport.

Ova sezona nije bila najuspešnija za Đokovića, ali je pokazao vrhunsku formu kada je to bilo najvažnije, pobedivši Alkaraza i osvojivši zlato. Osvojio je 24 grend slem titule i uvek je izražavao želju da osvoji zlato za Srbiju.

„Olimpijske igre se održavaju svake četiri godine, tako da je prilika da osvojite zlato za svoju zemlju veoma retka. Znajući da imam 37 godina i da ne znam koliko će još biti prilika, znao sam da je ovo možda moja poslednja šansa,“ rekao je Đoković.

Sada se priprema za Ju-Es open, gde će imati priliku da osvoji svoju 25. grend slem titulu i postane igrač sa najviše grend slem pobeda svih vremena. Iako još nije dostigao taj rekord, Đoković je izjavio da je njegov tenis „kompletan“ posle osvajanja zlatne medalje, ali da i dalje voli sport i ne igra samo da bi osvajao turnire.