Đoković zadovoljan oporavkom od povrede, uprkos porazu

Đoković zadovoljan oporavkom od povrede, uprkos porazu

Novak Đoković je pretrpeo svoj prvi poraz u sezoni u polufinalnom porazu u petak od Danila Medvedeva na teniskom prvenstvu Dubaija, ali je bio zadovoljan nivoom svoje kondicije tokom turnira, pošto se vratio od povrede tetive.

Prvi teniser sveta Đoković je pretrpeo kidanje tetive od tri centimetra na putu ka osvajanju Adelaide Opena pre nego što je osvojio svoju 22. grend slem titulu na Australijan openu i izjednačio se sa Rafom Nadalom.

Đoković je imao solidan niz na ATP 500 događaju u Dubaiju pre nego što je izgubio od Medvedeva sa 6-4 6-4.

„Izgubio sam od boljeg protivnika. Znam da nisam igrao dobro u nekim odlučujućim trenucima, ali i zbog njegovog kvaliteta tenisa“, rekao je Đoković novinarima.

„Način na koji sam se osećao tokom cele nedelje čini me zaista zadovoljnom trenutnim stanjem svog tela, ne znajući kako ću reagovati na povratak posle povrede. Zaista mi je drago.“

Đoković, rekao je da se još čeka na ishod podnošenja zahteva za specijalnu dozvolu za ulazak u Sjedinjene Države, gde se od stranih putnika traži da prilože dokaz o vakcinaciji pre ulaska u zemlju.

Ako kasnije ovog meseca ne bude mogao da se takmiči na ATP Masters 1000 turnirima na tvrdoj podlozi u Indijan Velsu i Majamiju, Đokovićev sledeći turnir biće na šljaci u Monte Karlu u aprilu.

„Još čekam vesti iz Amerike. Ako ne bude Amerike, valjda ću igrati na šljaci. Verovatno je sledeći turnir u Monte Karlu. Ako je tako, uzeću malo pauze, spremiću se“, rekao je.

„Glina je, kao što smo rekli, najzahtevnija podloga. Za pripremu je potrebno više vremena od bilo koje druge površine.“