Đoković spreman da završi sezonu sa titulom u Dejvis kupu

Đoković spreman da završi sezonu sa titulom u Dejvis kupu

Novak Đoković još nije spreman odustane.

Najbolje rangirani Srbin želi da zadrži svoj zamah prošle nedelje i da u velikom stilu završi odličnu sezonu sa titulom u Dejvis kupu.

Đoković, koji je ove godine osvojio tri grend slema, u četvrtak će predvoditi Srbiju protiv Velike Britanije u poslednjem četvrtfinalu finala Dejvis kupa.

„Poslednja je nedelja sezone, tako da je neophodan jedan poslednji pritisak od svakog od nas, a ja sam uzbuđen jer sam igrao zaista dobar tenis, posebno u poslednja četiri meseca sezone“, rekao je Đoković, koji osvojio rekordnu, sedmu ATP finalnu titulu u nedelju.

„Ne bih mogao da budem srećniji načinom na koji sam igrao u polufinalu i finalu Torina, pa se nadam da ću ovu vrstu energije i performansi preneti u Dejvis kup“, rekao je on.

Đoković je odleteo u Malagu ubrzo nakon pobede u Torinu da bi počeo da se priprema za Dejvis kup.

„Došao sam sledećeg dana. Odmarao sam se dan i po i odmah sam počeo da treniram, jer očigledno nema mnogo vremena da zaista ostavim reket po strani“, rekao je on. „Dejvis kup je bio i jeste jedan od mojih najvećih ciljeva ove sezone i uvek jeste. Nadam se da ću moći da doprinesem pobedi.”

Đoković ima niz od 20 pobeda u pojedinačnim mečevima Dejvis kupa, vraćajući se nazad na poraz od Huana Martina del Potra u polufinalnom porazu Srbije od Argentine 2011. Đoković je poslednji poraz u završenom singl meču u Dejvis kupu bio 2009. On je izjednačen sa Nenadom Zimonjićem na vrhu liste po broju pobeda u mečevima u Dejvis kupu od srpskog igrača.

Đoković je pomogao Srbiji da osvoji prvu titulu u Dejvis kupu 2010. godine.

U potrazi za 11. trofejem u Dejvis kupu, Velika Britanija će igrati protiv Srbije bez Endija Mareja i Dena Evansa zbog povreda.

Britance, koji žele da dođu do polufinala prvi put posle četiri godine, predvodiće 18. broj Kameron Nori i 60. Džek Drejper. Nil Skupski i Džo Solsberi će igrati u dublu.

„Velika Britanija je jedna od najvećih teniskih nacija i veoma jak tim u ovom formatu“, rekao je Đoković. „Mi smo tim koji nema specijaliste za dubl. Oslanjamo se na singl, ali ako je u pitanju dubl, takođe smo spremni da se uparimo u različitim kombinacijama i damo sve.“