Bajer iz Leverkuzena potpisao francuskog talenta Žanuela Belosijana

Bajer iz Leverkuzena potpisao francuskog talenta Žanuela Belosijana

Bajer iz Leverkuzena je najavio svoj prvi značajan transfer nakon osvajanja nemačke lige i kupa, potpisavši 19-godišnjeg francuskog defanzivca Žanuela Belosijana iz Rena. Ovaj potez označava ambiciozan korak ka daljem jačanju tima i izgradnji budućnosti kluba.

Belosijan, čiji je ugovor sa Bajerom do 2029. godine, došao je iz Rena gde je pokazao impresivan talenat i potencijal. Rođen na francuskom karipskom ostrvu Gvadalupe, Belosijan je već stekao iskustvo u Ligi Evrope i nastupao za francusku reprezentaciju do 21 godine. Sa 39 nastupa za prvi tim Rena, očigledno je da mladi defanzivac već ima zavidno iskustvo na visokom nivou takmičenja.

Simon Rolfes, sportski direktor Leverkuzena, izrazio je oduševljenje dolaskom Belosijana i naglasio njegove izvanredne sposobnosti u dodavanju i atletici. U klupskoj izjavi, Rolfes je istakao da veruje kako Belosijan ima potencijal da postane ključni igrač za Bajer 04 u narednim sezonama.

Belosijan je takođe potvrdio svoje uzbuđenje zbog prelaska u Bajer. Ističući da je već duže vreme bio u kontaktu sa klubom, mladi defanzivac je izrazio zahvalnost što mu se pružila prilika da se pridruži renomiranom nemačkom klubu. Za njega je to ostvarenje sna i prilika da nastavi svoj razvoj na visokom nivou takmičenja.

Ovaj transfer predstavlja samo početak Bajerove strategije jačanja tima za narednu sezonu, dok klub nastoji da ostane konkurentan u nemačkoj Bundesligi i na evropskoj sceni. Sa Belosijanom u redovima, Bajer ima svetlu budućnost, dok mladi talent nastoji da pokaže svoj potencijal na najvećoj sceni fudbala.