Objavljen ugovor o pozajmici Viktora Osimhena iz Napolija u Galatasaraj

Objavljen ugovor o pozajmici Viktora Osimhena iz Napolija u Galatasaraj

Viktor Osimhen je konačno pronašao izlaz iz Napolija kada je u sredu objavljen ugovor o pozajmici sa turskim klubom Galatasarajem.

Napoli je rekao da ugovor traje do kraja sezone i da je Osimhen takođe produžio ugovor sa italijanskim klubom na još godinu dana, do 2026-27.

„Uzbuđen sam što sam ovde i jedva čekam da vas vidim na stadionu. Idemo”, rekao je Osimhen na Instagramu dok je nosio majicu Galatasaraja na svom novom terenu.

Napadač Nigerije je poslednjih nedelja i meseci bio povezivan sa Pari Sen Žermenom, Čelsijem i saudijskim klubom Al Ahlijem, ali je prelazni rok u najvećim evropskim ligama zatvoren prošle nedelje bez dogovora za njega.

Prelazni rok za tursku ligu ne zatvara se do 13. septembra, a Galatasaraju je iznenada bila potrebna pomoć centarforu nakon povrede Maura Ikardija.

Navijači su se nizali ulicama usred noći kada je Osimhen stigao u Istanbul u utorak rano ujutro.

Osimhen je postigao 26 golova kada je Napoli osvojio Seriju A 2023. godine, ali su ga tokom karijere konstantno usporavale povrede.

Osimhen nije trenirao sa Napolijem, koji ga je već zamenio potpisivanjem Romelua Lukakua iz Čelsija, čime je ponovo spojio belgijskog napadača sa trenerom Antoniom Konteom nakon što je par osvojio Seriju A u Interu iz Milana.

Sa 25 godina, Osimhenu je ostalo još dosta godina da igra vrhunski fudbal. Poznat po svojoj veštini u vazduhu i maski za lice, postigao je ukupno 76 golova u 133 meča u svim takmičenjima za Napoli od kada se pridružio klupskom transferu od 70 miliona evra (77 miliona dolara) pre četiri godine.

Osimhen je bio frustriran prošle sezone kada je Napoli završio na 10. mestu tokom odbrane titule – kampanje u kojoj je postigao 15 golova u Seriji A.

U Galatasaraju, Osimhen će se ponovo ujediniti sa najboljim strelcem Napolija svih vremena Drisom Mertensom.