Đoković zabrinut zbog svog desnog kolena posle pobede nad Cicipasom na Olimpijskim igrama

Đoković zabrinut zbog svog desnog kolena posle pobede nad Cicipasom na Olimpijskim igrama

Novak Djokovic je izrazio zabrinutost zbog svog hirurški saniranog desnog kolena nakon meča u Parizu, gde je osetio bol tokom pobede nad Stefanosom Cicipasom. Ovaj meč je bio u okviru polufinala Olimpijskih igara, gde Djokovic traži svoju prvu zlatnu medalju. Djokovic je istakao da će se konsultovati sa medicinskim osobljem turnira kako bi procenio stanje svog kolena pre narednog meča.

Španac Carlos Alcaraz će se sastati sa Kanađaninom Feliksom Auger-Aliassimeom u drugom polufinalu za muškarce. Djokovic je istakao da je osetio jak bol u kolenu tokom meča sa Cicipasom, posebno u drugom setu. Ovo je isti stadion gde je Djokovic pretrpeo povredu meniskusa ranije, što ga je primoralo na operaciju.

Iako je nosio rukav na povređenom kolenu, Djokovic je uspeo da se vrati u akciju brzo posle operacije i učestvuje na Vimbldonu. U meču sa Cicipasom, Djokovic je dobio antiinflamatorne tablete koje su mu pomogle da završi meč. Međutim, naglasio je da će efekat leka nestati narednog dana, što će mu pružiti realniju sliku o stanju kolena.

Iako je postigao mnogo u svojoj karijeri, uključujući 98 trofeja i više nedelja na prvom mestu, Djokovicu nedostaje olimpijska medalja u njegovoj biografiji. On je jasno stavio do znanja da mu je osvajanje olimpijske titule prioritet ove sezone. Djokovic nije izgubio set u prva tri meča na Olimpijskim igrama, uključujući pobedu nad Nadalom.

U meču sa Cicipasom, Djokovic je pokazao određene znakove nelagodnosti i bola, ali je uspeo da se izbori za pobedu. Cicipas je priznao da je Djokovic bio bolji igrač tog dana i da je trebalo da pruži više u meču. Djokovic je dominirao u tajbrejku drugog seta, osiguravši svoje mesto u finalu Olimpijskih igara.