Đoković razume zašto teniseri imaju pitanja o slučaju Janika Sinera sa steroidima

Đoković razume zašto teniseri imaju pitanja o slučaju Janika Sinera sa steroidima

Nakon što je Janik Siner bio pozitivan na testu na anabolički steroid, ali nije suspendovan zbog utvrđenog nenamernog unošenja zabranjenog suplementa kroz masažu fizioterapeuta, Novak Đoković je izrazio razumevanje za frustraciju tenisera zbog nedostatka doslednosti u sportu. Siner je dobio ovu odluku nedelju dana pre početka Ju-Es opena kao prvi nosilac, dok je Đoković drugi nosilac turnira na kojem je prošle godine osvojio rekordnu 24. grend slem titulu za muškarce.

Đoković je naglasio potrebu za jasnim i poštenim protokolima u tenisu, ističući da mnogi igrači nailaze na nedoslednosti u tretmanu njihovih slučajeva. Kritikujući nedostatak standardizovanih protokola, Đoković je podržao ideju o uvođenju standardizovanih pristupa u rešavanju sličnih situacija.

Karlos Alkaraz, šampion Otvorenog prvenstva SAD 2022, izrazio je svoje viđenje Sinerovog slučaja kao delikatnog pitanja, ističući da postoji razlog koji je omogućio Sineru da nastavi sa takmičenjem, iako je bio pozitivan na testu. Alkaraz je zaključio da ne može govoriti o detaljima slučaja, budući da je Siner proglašen nevinim, a njegovo prisustvo na turniru znači da se tema zatvara.

Đoković je preneo svoje stavove Udruženju profesionalnih tenisera, ističući potrebu za efikasnijim i pravednijim tretmanom slučajeva igrača u budućnosti.