Riki Pirsal spreman za NFL debi, samo 50 dana nakon što je upucan

Riki Pirsal spreman za NFL debi, samo 50 dana nakon što je upucan

Riki Pirsal, novajlija za San Francisco 49ers, spreman je da bude aktiviran i da debitira u NFL-u u nedelju protiv Kansas City Chiefsa, samo 50 dana nakon što je upucan u grudni koš tokom pokušaja pljačke u oblasti Union Square u San Francisku. Pirsal, koji je preživeo incident bez ozbiljnijih posledica, uspešno je završio svoju prvu nedelju treninga i zvanično će biti uklonjen sa liste povreda koje nisu povezane sa fudbalom, kako je potvrdio trener Kajl Šanahan u petak.

Šanahan je izrazio zadovoljstvo Pirsalovim napretkom tokom nedelje treninga, ističući da je odluka da zaigra protiv aktuelnih šampiona kod kuće doneta na osnovu njegovog impresivnog učinka. Uprkos nesigurnosti oko Pirsalove spremnosti, Šanahanovo zapažanje njegovog poboljšanog stanja učinilo je odluku prilično jednostavnom.

Pošto je izbegao ozbiljna oštećenja organa i nerava, Pirsal se vratio treninzima u ponedeljak i mogao bi imati značajnu ulogu protiv Kansas Cityja, posebno zbog odsustva vajd risivera Jauana Dženingsa zbog povrede kuka ove nedelje. Šanahan je naglasio da je Pirsal spreman za različite uloge u specijalnim timovima i kao risiver, u zavisnosti od toka utakmice.

Izabran u prvom krugu drafta u aprilu, Pirsal se suočavao sa problemima tokom pripremnog kampa zbog povreda tetiva i ramena, ali je bio na dobrom putu da zaigra na otvaranju sezone. Njegov povratak na trening ove nedelje bio je emotivni podstrek za tim, pri čemu je Šanahan istakao pozitivan uticaj njegovog prisustva na igrače.

Što se tiče drugih povreda, kornerbek Džordan Mejson (rame) i vajd risiver Dibo Semjuel (zglob) napredovali su bez problema tokom nedelje i očekuje se da će igrati u nedelju. Pored toga, 49ersi će promeniti kikera, s obzirom na to da će Metju Rajt zameniti povređenog Robija Gulda nakon povreda ramena i leđa tokom prošlonedeljnog otvaranja sezone u Sijetlu. Rajt, koji je potpisao za tim pre te utakmice kako bi zamenio povređenog Džejka Mudija, očekuje se da će propustiti naredne dve utakmice zbog uganuća članka.

Anders Karlson, koji je imao impresivnu novajlijsku sezonu sa Green Bay Packersima prošle godine, potpisao je za trening tim ove nedelje i biće aktiviran za predstojeću utakmicu.