Nikola Jović se vratio na teren

Nikola Jović se vratio na teren

Košarkaška reprezentacija Srbije je u nedelju u Beogradskoj areni pobedila Japan rezultatom 119:100 u prijateljskoj utakmici. Navijače je posebno obradovao povratak Nikole Jovića, koji je zbog povrede propustio veliki deo priprema. Jović, koji je odigrao 13 i po minuta i postigao 4 poena, govorio je o svom trenutnom stanju po završetku utakmice.

„Dobro sam, solidno. OK se osećam, koliko mogu. Stvarno ću dati sve od sebe i videću gde ću biti. Ne mogu da kažem da sam u perfektnoj formi, nisam trenirao dugo, ali biće bolje,“ izjavio je 21-godišnji košarkaš.

Jović je optimista povodom nastupa na Olimpijskim igrama, što predstavlja veliki pomak u odnosu na pre nedelju dana kada je delovalo da je daleko od olimpijskog puta. On je uporedio trenutno izdanje Srbije sa timom koji je prethodnog leta u Manili osvojio svetsko srebro. „Slično je, stvarno. Plus, imamo Vasilija Micića i Nikolu Jokića, koji su stvarno neverovatni igrači i to je to,“ dodao je košarkaš Majami Hita.

Srbija će u ponedeljak od 20.00 časova igrati poslednju prijateljsku utakmicu pred put na Olimpijske igre, a rival će biti Grčka, takođe u Beogradskoj areni.

„Biće zanimljivo, sigurno. Ne znam kako će da se završi, ali biće zanimljiva utakmica,“ zaključio je Jović.

„Orlovi“ će prvi meč grupne faze na olimpijskom turniru odigrati u nedelju 28. jula u Lilu protiv selekcije SAD. U grupi su još i Južni Sudan i Portoriko.