Nikola Jokić u šali dobacuje loptu vlasniku Sansa

Nikola Jokić u šali dobacuje loptu vlasniku Sansa

Svađa između superzvezde Nagetsa Nikole Jokića i vlasnika Sansa Meta Išbije tokom vikenda očigledno je stvar prošlosti.

Jokić, koga je NBA kaznila sa 25.000 dolara zbog kontakta sa Išbijom tokom četvrte utakmice, dobacio je loptu Išbiji u utorak uveče na sredini terena nakon što je završio zagrevanje uoči pete utakmice.

Išbija se nasmejao dok je uhvatio loptu i ustao da pozdravi Jokića. Njih dvojica su se „zagrlili” pre nego što je Jokić sa osmehom nastavio ka tunelu, a Išbija, takođe cereći se, otkotrljao loptu nazad na teren.

Stvari nisu bile tako prijatne između njih 48 sati ranije kada je Jokić pokušao da otme loptu novom vlasniku Sansa koji je sedeo pored terena nakon što ju je igrač Sunsa izbacio van terena i pao u sedišta.

Išbija nije puštao, sprečavajući Jokića da ga brzo krene u napad. Jokić je laktom udario Išbija i napravio tehničku grešku.

Išbija je lobirao u ligi da ne suspenduje dvostrukog MVP-a NBA lige u ponedeljak, kada je Jokić kažnjen sa 25.000 dolara, ali mu nije naređeno da odustane od utakmice u utorak uveče u Denveru.

Incident je zasenio utakmicu i zapalio društvene mreže, a neki su Išbiju nazvali kikserom koji je trebalo da bude kažnjen kao i svaki drugi navijač zbog ometanja toka igre, a drugi sugerišu da je Jokić zaslužio suspenziju jer je udario gledaoca laktom.

Trener Nagetsa Majkl Maloun rekao je u ponedeljak da je jedini koji bi trebalo da bude kažnjen Išbija. On je u utorak Jokićevu kaznu od 25.000 dolara nazvao „starom vesti“.

„Spremamo se za utakmicu 5 pred najboljim navijačima na svetu. Upravo je tu naša cela pažnja, pokušavajući da smislimo način da ponovo preuzmemo kontrolu nad serijom.“