Nik Kirjos se povukao sa US Opena

Nik Kirjos se povukao sa US Opena

Nik Kirjos se povukao sa Otvorenog prvenstva SAD u četvrtak, što znači da će propustiti sva četiri grend slem turnira godinu dana nakon što je stigao do svog prvog velikog finala, prenosi AP.

Kirgios je odigrao samo jedan zvanični meč u singlu cele sezone — poraz u Štutgartu u Nemačkoj u junu.

Ubrzo nakon toga se povukao sa Vimbldona, navodeći kao razlog povredu zgloba. U Ol Ingland klubu 2022. godine Kirgios je pokazao svoju najbolju trku na jednom od četiri najvažnija sportska događaja, završio je kao drugoplasirani posle Novaka Đokovića.

Zatim, na Otvorenom prvenstvu SAD pre godinu dana, Kirgios je napravio svoj najdublji trk na Flushing Meadovs-u plasiravši se u četvrtfinale. On je eliminisao aktuelnog šampiona i prvog nosioca Danila Medvedeva u četvrtom kolu, pre nego što je izgubio u pet setova od Karena Hačanova.

Ovaj 28-godišnjak iz Australije počeo je 2023. odsustvovanje na Australijan openu zbog povrede levog kolena koja je zahtevala artroskopsku operaciju.

Propustio je i Otvoreno prvenstvo Francuske. Sve vreme u gostima je dovelo do pada Kirgiosa na ATP rang listi i trenutno je 92. mesto.

Utakmica počinje u glavnim žrebovima singlova na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku 28. avgusta. Grupa će biti određena 24. avgusta.

Teniski savez SAD objavio je povlačenje Kirgiosa, zajedno sa povlačenjem Jan-Lenarda Štrufa iz Nemačke. USTA nije odmah navela nikakve konkretne razloge njihovog izostanka.

Dva igrača iz Argentine preselila su se u muški singl da bi ih zamenili: Fakundo Dijaz Akosta i Dijego Švarcman.

Nekoliko sati pre nego što se Kirgios povukao sa Vimbldona početkom jula, upitan je na konferenciji za novinare pre turnira da li mu je nedostajao tenis tokom svog boravka.

„Ne, uopšte mi ne nedostaje sport, da budem iskren. Gotovo sam se plašio povratka“, rekao je uz naznaku osmeha. „Ali to je moj posao.“