Nemačka remizirala protiv Ukrajine na proslavi 1000. međunarodne utakmice

Nemačka remizirala protiv Ukrajine na proslavi 1000. međunarodne utakmice

Nemačka je obeležila svoju 1000. međunarodnu utakmicu tako što je u ponedeljak u dobrotvornoj utakmici u Bremenu odigrala dramatični remi 3-3 uz poslednji penal protiv Ukrajine, prenosi Rojters.

Nemačka je povela u šestom minutu odbijanjem Niklasa Fuelkruga koji je postigao svoj sedmi gol u sedam utakmica.

Ukrajina je iskoristila izgubljenu loptu na sredini terena i prelomila u kontranapadu kada je Viktor Tsihankov izjednačio u 19. minutu.

Četiri minuta kasnije, udarac Mihaila Mudrika se odbio od Antonija Rudigera u šesnaestercu za autogol i doveo goste u vođstvo od 2-1.

Ekipi Hansija Flika je zadat još jedan udarac početkom drugog poluvremena nakon što je greška u odbrani omogućila Cihankovu da postigne drugi gol i preneo Ukrajini prednost od 3-1.

Nemačka je povukla jedan rezultat sedam minuta od vremena kada je Kai Havertc pogodio. Džošua Kimih je u dodatom vremenu realizovao jedanaesterac i uskratio Ukrajini prvu pobedu nad Nemačkom.

„Počeli smo utakmicu prilično dobro, bilo je relativno dobro. Onda smo primili dva glupa gola“, rekao je Kimih. „Na sreću, na kraju smo nagrađeni sa dva gola.

Selektor Nemačke Flik je dodao: „Mnogo stvari smo dobro radili u posedu i stvarali golove, ali nažalost nismo ih završili kako smo želeli.

„Žao mi je ekipe jer su se zaista potrudili da preokrenu igru. Važno je da pokažemo mentalitet. Bilo je dovoljno da postignemo 3-3, ali još uvek moramo da se pozabavimo stvarima koje moramo da uradimo bolje.“

Kao domaćin Evropskog prvenstva, Nemačka ne učestvuje u kvalifikacionoj kampanji i sledeće utakmice igra prijateljske utakmice protiv Poljske u petak i Kolumbije četiri dana kasnije.

Ukrajina će se u petak sastati sa Severnom Makedonijom, a tri dana kasnije sa Maltom u kvalifikacijama Grupe C za Evropsko prvenstvo 2024.