Lionel Mesi propušta Olimpijske igre u Parizu

Lionel Mesi propušta Olimpijske igre u Parizu

Lionel Mesi će odsustvovati iz argentinskog tima na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, saopštio je selektor Havijer Mascherano. Umesto Mesija, koji se oporavlja od povreda, Mascherano je uvrstio četiri pobednika Svetskog kupa u tim, među kojima su napadač Julian Alvarez i defanzivac Nicolas Otamendi.

Mesiju, koji je nedavno imao problema sa povredama, trenutno je fokus na Kopa Americi, gde pokušava da odbrani titulu koju je Argentina osvojila 2021. godine. Ova pobeda je bila odskočna daska za nacionalni tim uoči Svetskog prvenstva 2022. godine.

Superzvezda od 37 godina je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Mascherano, nekadašnji fudbaler i osvajač zlatnih medalja na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine, planira da nakon završetka Kopa Amerike uvrsti u tim golmana Geronima Rullija, Otamendija i Alvareza. Takođe, vezni igrač Claudio Bravo, nedavno potpisani za Manchester City iz River Platea, takođe će biti deo tima.

Argentina će odigrati dve prijateljske utakmice u Francuskoj pre početka olimpijskog fudbalskog turnira, prva protiv Maroka 24. jula. Argentina se nalazi u Grupi B zajedno sa Marokom, Irakom i Ukrajinom.