Nejmar se vratio u Brazil za otvaranje kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Nejmar se vratio u Brazil za otvaranje kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Nejmara je u petak pozvao novi selektor Brazila Fernando Diniz za prva dva kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi sledećeg meseca, piše AP.

Brazil će se sastati sa Bolivijom 8. septembra u Belemu u regionu Amazona, a četiri dana kasnije u Limi će se suočiti sa Peruom.

Nejmar je ove nedelje napustio Pari Sen Žermen da bi igrao za saudijski Al-Hilal. Ranije ove godine nije igrao na prijateljskim utakmicama sa Brazilom.

Diniz je razgovarao sa Nejmarom i rekao na konferenciji za novinare da je napadač „veoma voljan“ da igra za nacionalni tim.

Diniz je dodao da će izabrati veznog igrača Lukasa Paketu, ali je uklonio igrača Vest Hema nakon što su se pojavile vesti o istrazi FIFA o njemu.

Trener Fluminensea ima posao u Brazilu najmanje do sredine sledeće godine, kada se savez nada da će potpisati sa Real Madridom Karlom Anćelotijem.

Brazil:

Golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester Siti), Bento (Atletiko Paranaense).

Odbrambeni igrači: Danilo (Juventus), Renan Lodi (Marsej), Rodžer Ibanjez (Al-Ahli), Gabrijel Magalhaes (Arsenal), Markinjos (Pari Sen Žermen), Nino (Fluminense), Vanderson (Monako), Kajo Henrike (Monako) .

Vezisti: Andre (Fluminense), Bruno Gimaraeš (Njukasl), Kazemiro (Mančester junajted), Džolinton (Njukasl), Rafael Veiga (Palmeiras).

Napadači: Antoni (Mančester junajted), Gabrijel Martineli (Arsenal), Mateus Kunja (Vulverhempton), Nejmar (Al Hilal), Ričarlison (Totenhem), Rodrigo (Real Madrid), Vinisijus Jr (Real Madrid).