Nejmar pripisuje Ronaldu zasluge za transformaciju Saudijske Pro lige

Nejmar pripisuje Ronaldu zasluge za transformaciju Saudijske Pro lige

Kristijano Ronaldo je odgovoran za transformaciju Saudijske Pro lige, kaže brazilski napadač Nejmar koji se raduje susretu sa portugalskim reprezentativcem kada počne da igra za Al-Hilal.

31-godišnji Nejmar potpisao je u utorak dvogodišnji ugovor sa klubom iz Rijada nakon što je šest godina proveo u Pari Sen Žermenu, u ugovoru koji je navodno vredan oko 90 miliona evra (98 miliona dolara).

Ronaldo, petostruki osvajač Zlatne lopte, pridružio se Al-Nasru u decembru na 2-1/2 godine ugovora nakon njegovog oštrog odlaska iz Mančester junajteda.

„Verujem da je sve ovo započeo Kristijano Ronaldo i svi su ga zvali ‘ludim’, i ovo i ono. Danas vidite da liga raste sve više i više“, rekao je Nejmar u svom prvom intervjuu posle transfera u sredu.

Saudijska Pro liga je od tada uložila preko 600 miliona evra kako bi privukla mnoštvo vrhunskih igrača i trenera iz evropskih klubova.

Među značajnim regrutima su osvajač Zlatne lopte Karim Benzema iz Real Madrida, kapiten Liverpula Džordan Henderson i Rijad Mahrez iz Mančester sitija.

„Uzbudljivo je, upoznavanje vrhunskih igrača u drugim timovima vas oduševljava i motiviše da igrate još bolje. A kada se suočite sa Ronaldom, Benzemom, (Robertom) Firminom, uzbuđenje je još veće“, Nejmar rekao.

Al-Hilal je ponovo imenovao portugalskog trenera Horhea Hesusa na jednogodišnji ugovor i potpisao ugovor sa bivšim kapitenom Vulverhemptona Rubenom Nevesom, Sergejom Milinković-Savićom Srbije, defanzivcem Senegala Kaliduom Kulibalijem i brazilskim napadačem Malkomom.

„Mislim da je veoma važno imati kvalitet u timu. Očigledno, to pomaže u nekim odlukama koje donosite tokom karijere. To je svakako bilo za mene“, rekao je Nejmar.

„Veoma sam uzbuđen što ću napisati novu priču u potrazi za svim ciljevima sa klubom i mojim saigračima – osvajanjem sve više i više titula i ispunjavanjem ambicija kluba.”

Al-Hilal u subotu dočekuje Al-Feihu u narednom kolu Saudijske Pro lige.