Nejmar kaže da nije 100% prikladan za Brazil, upoređuje saudijsku ligu sa francuskom

Nejmar kaže da nije 100% prikladan za Brazil, upoređuje saudijsku ligu sa francuskom

Brazilski napadač Nejmar rekao je da nije u potpunosti sposoban da igra u dva prva kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo zbog povrede desnog skočnog zgloba zbog koje je od februara isključen.

Nejmar je napustio Pari Sen Žermen u saudijski Al Hilal, ali još nije igrao za svoj novi klub. On je na konferenciji za novinare u četvrtak rekao da bi Saudijska Pro liga mogla biti jednako dobra kao francuska Liga 1 – ako ne i bolja.

Brazil će prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igrati u petak u amazonskom gradu Belemu protiv Bolivije. Zatim će Selekao u utorak otputovati na meč sa Peruom. Nejmar je rekao da je ranije dolazio na reprezentaciju u sličnoj formi i da je još uvek igrao.

„Osećam se dobro, srećno, ali očigledno nisam 100% u formi. Ali moja glava je dobro, moje telo je dobro“, rekao je 31-godišnji Nejmar. „Hteo sam da igram poslednji meč (Al Hilala), ali sam bio pogođen tokom treninga i trener je odlučio da me izostavi da bih mogao da dođem u Brazil.

Nejmarov poslednji meč za Brazil bio je poraz u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Hrvatske. On je napustio Katar sa sumnjom u svoju budućnost u nacionalnom timu i nije igrao prve tri utakmice Selekaa ove godine.

Sada se čini da su Neimarove sumnje završene.

„Posle velikog pritiska porodice i prijatelja (da se vratite u reprezentaciju) počinjete da dajete vrednost svemu što ste uradili“, rekao je Nejmar. „Kada ste sa svojim ljudima, svojom porodicom, oni vas postave na vaše mesto i nateraju vas da uvidite da vredi i dalje biti srećni noseći brazilsku majicu.

Nejmaru je potreban jedan gol da bi prešao Pelea (77 golova) kao najbolji strelac reprezentacije u zvaničnim utakmicama, što je karakteristika koju Brazilska fudbalska konfederacija ne želi da slavi zbog različitog brojanja rezultata; kaže da trostruki pobednik Svetskog prvenstva ima 95 golova.

Nejmar se složio da mu je ta oznaka još jedan podsticaj da igra za Brazil.

„Teško je znati šta taj rekord znači, ali mnogo znači“, rekao je napadač. „Niko nikada nije razmišljao o tome da to prevaziđe. To je nešto na šta ću odgovoriti nakon što bude urađeno.“

Nejmar, koji se poslednjih godina suočio sa kritikama navijača u Francuskoj i napustio PSŽ zbog izveštaja da nije tražen u klubu, tokom konferencije za novinare je uzeo zamah u svojoj prethodnoj ligi.

Upitan kako će održati konkurentnost u ligi van Evrope, Nejmar je rekao: „Uveravam vas da je fudbal tamo (u Saudijskoj Arabiji) isti. Lopta je okrugla, ima gola, a ako pogledate imena koja su otišla u saudijsku ligu… Ne znam da li je bolja od francuske lige ili ne.

„Želim da osvajam titule za Al Hilal, moja glava se neće mnogo promeniti. Svi su isto rekli kada sam otišao u Francusku (o konkurentnosti), i to je mesto gde sam bio najviše pogođen u životu“, dodao je Nejmar. „Siguran sam da neće biti lako osvojiti saudijsko prvenstvo, drugi timovi su ojačali, imaju poznate igrače. Biće veoma zanimljivo i siguran sam da ćete gledati.”