Nejmar se dobro oporavlja nakon operacije kolena

Nejmar se dobro oporavlja nakon operacije kolena

Napadač brazilske reprezentacije, Nejmar, uspešno se oporavlja nakon operacije kolena koju je imao zbog povrede prethodnog meseca. Međutim, trenutno nema preciznih prognoza o tome kada će moći da se vrati na teren. Nejmar je doživeo ozbiljnu povredu prednjeg ukrštenog ligamenta i meniskusa tokom međunarodnih obaveza. Iako su doktori zadovoljni njegovim dosadašnjim oporavkom, naglasak je stavljen na dugotrajan proces ozdravljenja.

Rodrigo Lasmar, doktor koji je izvršio operaciju, izjavio je na konferenciji za novinare u brazilskom trening centru u Terezopolisu da Nejmar pokazuje „veoma dobar“ odgovor na tretmane i smernice za oporavak. Međutim, naglasio je da su povrede individualne, a postojanje dodatnih komplikacija, poput povrede meniskusa, može usporiti proces oporavka. Zbog toga još uvek nije moguće odrediti precizan datum povratka Nejmara na teren.

Nejmar je prešao u Saudijsku Pro ligu u avgustu, ali je odigrao samo pet utakmica zbog serije povreda mišića. Njegov povratak u igru od velikog je značaja za brazilsku reprezentaciju, koja se trenutno nalazi na trećem mestu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi. Sledeći izazovi za Brazil uključuju utakmice protiv Kolumbije i Argentine.