Nejmar će biti podvrgnut operaciji nakon što je povredio prednji ukršteni ligament i meniskus

Nejmar će biti podvrgnut operaciji nakon što je povredio prednji ukršteni ligament i meniskus

Nejmar, brazilski fudbalski napadač, će biti van terena nekoliko meseci zbog povrede koju je pretrpeo tokom kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo. Prema saopštenju Brazilske fudbalske federacije, Nejmar je pretrpeo rupturu prednjeg ukrštenog ligamenta (ACL) i meniskusa u levom kolenu tokom utakmice protiv Urugvaja.

Nakon povrede koju je zadobio tokom utakmice, Nejmar je napustio teren na nosilima i u suzama. Magnetna rezonanca je potvrdila povrede, i fudbalski savez je saopštio da će Nejmar biti podvrgnut operaciji čim se datum odredi. Takođe, medicinski tim Brazilske reprezentacije i klub Al-Hilal iz Saudijske Arabije, za koji Nejmar trenira, sarađuju kako bi osigurali njegov brz oporavak.

Ova povreda je još jedna u nizu u Nejmarovoj karijeri, koji je već imao različite povrede tokom prethodnih sezona. Nejmar je propustio važne utakmice i turnire zbog povreda, uključujući Svetsko prvenstvo 2014. godine i Svetsko prvenstvo 2018. godine. Ovo je izazov za brazilskog napadača, ali nadamo se da će se potpuno oporaviti i vratiti se na teren u najboljem mogućem stanju.