NBA kaznila Rajakovića iz Toronta sa 25.000 dolara zbog komentara

NBA kaznila Rajakovića iz Toronta sa 25.000 dolara zbog komentara

Trener Toronta Darko Rajaković kažnjen je u četvrtak od 25.000 dolara od strane NBA lige, dva dana nakon što je govorio o suđenju posle poraza svog tima od Los Anđeles Lejkersa sa 132-131.

Rajaković je posebno napravio izuzetak od toga kako su Lejkersi dobili 23 slobodna bacanja u četvrtoj četvrtini, dok su Reptorsi pogodili samo dva. Disparitet od 21 slobodnih bacanja bio je najveći u bilo kojoj četvrtini NBA utakmice ove sezone.

Za utakmicu, Lejkersi su izveli 36 slobodnih bacanja — 14 samo Entoni Dejvis — a Reptorsi su izveli samo 13.

„Ovo što se desilo večeras, ovo je potpuno B.S.“, rekao je Rajaković posle te utakmice, ponekad za naglasak udarajući po stolu za kojim je sedeo. „Ovo je sramota. Sramota za sudije. Sramota za ligu da ovo dozvoli. Dvadeset tri slobodna bacanja za njih, a mi dobijamo dva slobodna bacanja u četvrtoj četvrtini?“

Rajaković, prvi trener Reptorsa, nastavio je da je utakmicu nazvao „nepoštenom“ i nagovestio da to nije prvi put da se Toronto oseća da se ove sezone ne vodi ravnopravno.

Toronto je odustao od drugog najmanjeg broja slobodnih bacanja po utakmici u ligi koja je ušla u utorak. Protivnici su u proseku imali 19,5 prekršaja ove sezone protiv Reptorsa koji su učestvovali u tom takmičenju.

Dodatno ljutiti Reptorse: poziv u kojem je Dejvis napravio faul na ekranu RJ Bareta sa 24,8 sekundi do kraja, u igri u kojoj je Skoti Barns pogodio trojku koja bi izjednačila utakmicu. Reptorsi su tvrdili da je Dejvis pao, ali bezuspešno.

„Morali su da pobede večeras? Ako je tako, samo nas obavestite, da se ne pojavimo na utakmici – rekao je Rajaković. „Samo im dajte pobedu. Ali to večeras nije bilo pošteno. I ovo nam se ne dešava prvi put.”

Reptorsi su ponovo izgubili u Los Anđelesu u sredu, pavši sa 126-120 od Klipersa. Rajaković je pre utakmice rekao da je poraz prethodne noći bio iza ekipe.

„Uvek ću se zalagati za svoj tim i za svoje igrače i za svoju organizaciju“, dodao je on.