Velika nagrada Holandije: Povratak Formule 1 na Zandvort

Velika nagrada Holandije: Povratak Formule 1 na Zandvort

Velika nagrada Holandije na stazi Circuit Zandvort vraća Formulu 1 na uzbudljivo tlo nakon letnje pauze. Akcija počinje u petak, sa treninzima u 12:30 i 16:00 časova. Treća trening sesija biće održana u subotu u 11:30 dok će kvalifikacije biti održane isti dan u 15:00 časova. Nedeljna trka, koja startuje u 15:00 časova po lokalnom vremenu, donosi vrhunski spektakl na stazi dugoj 306,5 kilometara.

Maks Ferstapen, prošlogodišnji pobednik, vraća se na stazu gde je trijumfovao u teškim uslovima, izjednačivši rekord Sebastijana Fetela sa devet uzastopnih pobeda u sezoni. Ove godine, Ferstapen vodi u šampionatu sa 78 poena prednosti ispred Landa Norisa, dok je Šarl Leklerk treći, 100 bodova iza lidera.

Poslednja trka, održana u Belgiji, završena je kontroverzno, sa diskvalifikacijom Džordža Rasela, što je omogućilo Luisu Hamiltonu da preuzme pobedu. F1 timovi su sada odmoreni i spremni za povratak na stazu, dok se serija priprema za sličnu pauzu između trka u Singapuru i Teksasu. Sledeća stanica za vozače je Monca, Italija, 1. septembra.