Napuštanje Rašforda je bilo neophodno da bi se održala disciplina – Ten Hag

Napuštanje Rašforda je bilo neophodno da bi se održala disciplina – Ten Hag

Menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag rekao je da je rizik izbaciti Markusa Rašforda na klupu iz disciplinskih razloga, ali je ostao pri stavu da je neophodno stvoriti pobedničku kulturu u klubu.

Rašford, koji je kasnije rekao da je prespavao i da je zakasnio na sastanak tima, počeo je kao zamena protiv Vulverhempton Vonderersa u novogodišnjoj noći kao kaznu. Ušao je u drugo poluvreme i postigao pobednik u pobedi Junajteda od 1-0.

„Možda je to rizik, ali ako želite da razvijete nešto što će stvoriti pobednički stav i kulturu, morate ići ovim putem“, rekao je Ten Hag.

„Ako dozvolite (igračima) da budu nedisciplinovani, ako se ne poklapaju sa standardima, vrednostima, pravilima koja smo postavili zajedno – to je osoblje, igrači i u svlačionici – onda će se to vratiti i udariti vam u lice. jer na terenu to onda ne dodaje disciplinu koja je neophodna za dobijanje utakmica.“

Rašford, 25, je ponovo otkrio formu pod Ten Hagom i postigao 13 ligaških golova u 24 dosadašnja nastupa.

„Ako je to prava osoba i pravi likovi, oni će ovako reagovati“, dodao je Ten Hag. „U odnosu na Markusa bio sam prilično ubeđen, poznavajući ga sedam ili osam meseci, da mogu da očekujem ovu reakciju koju je pokazao.

Junajted će u utorak ugostiti Čarlton Atletik u četvrtfinalu Liga kupa pre nego što će se vratiti u akciju Premijer lige protiv rivala Mančester sitija u subotnjem derbiju.