Napadač Firmino se pridružio Al-Ahliju kao slobodan igrač nakon što je napustio Liverpul

Napadač Firmino se pridružio Al-Ahliju kao slobodan igrač nakon što je napustio Liverpul

Brazilski napadač Roberto Firmino pridružio se Al-Ahliju na besplatnom transferu nakon njegovog odlaska iz Liverpula, saopštila je u utorak saudijska Arabija.

„Uvek sam igrao za velike timove, sada sam u Al Ahliju“, rekao je Firmino u video snimku na Al Ahlijevom tviter nalogu.

Ovaj 31-godišnjak je potpisao trogodišnji ugovor i udružiće se sa golmanom Eduarom Mendijem, koji je takođe napustio Premijer ligu posle tri sezone sa Čelsijem.

Al-Ahli se vratio u Saudijsku Pro ligu nakon što je proveo kampanju 2022-2023 u drugoj ligi, ali tim je i dalje bez trenera nakon odlaska Južnoafrikanca Pitsa Mosimanea.

Firmino se pridružio Liverpulu 2015. godine i pomogao timu da osvoji Ligu šampiona, FA kup i titulu u Premijer ligi.

Brazilski reprezentativac oprostio se od Enfilda krajem maja, postigavši svoj 111. gol za klub tokom poslednje utakmice u sezoni.

Firmino se pridružuje dugačkoj listi igrača visokog profila koji su prešli u saudijsku Pro ligu poslednjih nedelja, a poput osvajača Zlatne lopte Karima Benzeme, N’Golo Kantea i Rubena Nevesa koji su pratili Kristijana Ronalda, koji januara preselio u Al-Nasr.

Prošlog meseca, Saudijski javni investicioni fond (PIF) najavio je projekat investiranja i privatizacije sportskih klubova koji uključuje šampione lige Al-Ittihad, Al-Ahli, Al-Nassr i Al-Hilal.

PIF poseduje 75% svakog od četiri kluba, dok njihove neprofitne fondacije poseduju po 25% svakog.