Rasistički napad na fudbalera nakon gola protiv Arsenala

Rasistički napad na fudbalera nakon gola protiv Arsenala

Brentford je osudio „baraž“ rasističkih napada upućenih Ivanu Toniju na društvenim mrežama nakon što je postigao izjednačenje u subotnjem remiju 1-1 u Premijer ligi sa vodećim Arsenalom.

Toni, koji je postigao pogodak glavom u 74. minutu da bi poništio raniji udarac Leandra Trosarda, takođe je bio na meti ranije ove sezone u oktobru nakon pobede Brentforda nad Brajton end Hov Albionom od 2:0, prenosi Rojters.

„Odmah posle utakmice Brentforda protiv Arsenala, Ivan Toni je primio salvu uvredljivih, rasističkih direktnih poruka preko svog Instagram naloga“, saopštio je klub u nedelju.

„Zgroženi smo i tužni što je Ivan ponovo morao da se nosi sa ovim.

Arsenal je rekao da sarađuje sa Brentfordom na identifikaciji umešanih.

Stojimo uz Ivana Tonija, rekao je Arsenal. „U Arsenalu osuđujemo sve oblike diskriminacije i primenjujemo pristup nulte tolerancije. Primenićemo najoštriju moguću akciju na svakog koga možemo identifikovati da šalje poruke mržnje.

Tonijevim golom je poništena duga VAR provera, ali je menadžer Arsenala Mikel Arteta kasnije doveo u pitanje tu odluku, rekavši da je trebalo da bude odbijena zbog ofsajda.

Sudijsko telo PGMOL je u nedelju prihvatilo da je to bila pogrešna odluka i bila je jedna od dve „značajne greške“ tokom utakmica za vikend.