Nagetsi su peti uzastopni NBA šampion koji posustaje u potrazi za novom titulom

Nagetsi su peti uzastopni NBA šampion koji posustaje u potrazi za novom titulom

Nakon šokantnog poraza od Minesota Timbervulvsa sa 98-90 u utakmici 7, trener Denver Nagetsa Majkl Meloun istakao je teškoće u ponovnom osvajanju titule, podsećajući na primer San Antonio Sparsa koji nikada nisu uspeli da osvoje uzastopne titule, iako su bili dinastija u NBA.

Nagetsi su postali peti uzastopni šampion koji nije uspeo da odbrani titulu, što je još jedan dokaz koliko je teško ponoviti uspeh u današnjoj NBA ligi. Denver je prošle godine osvojio prvu titulu u svojoj istoriji, ali su izgubili ključne veterane poput Brusa Brauna i Džefa Grina, što je dodatno otežalo pokušaj da odbrane naslov.

Džamal Marej i Nikola Jokić dali su sve od sebe, postigavši 35 i 34 poena respektivno, ali su ostali bez značajne podrške sa klupe i pratećih igrača. Marej se vratio posle povrede lakta i briljirao, dok je Jokić dominirao u skoku sa 19 skokova. Međutim, prateća ekipa dala je samo pet poena u drugom poluvremenu, što je bilo nedovoljno protiv energične Minesote.

Majkl Porter mlađi, koji se mučio sa sopstvenim problemima izvan terena, imao je lošu seriju sa samo 11,3 poena po meču u drugom kolu, daleko od njegovih prosečnih 22,8 poena u prvom kolu protiv Los Anđeles Lejkersa. Porter je istakao da su lične tragedije, uključujući osude njegovih braće, imale veliki uticaj na njegovu igru.

Novi kolektivni ugovor NBA otežao je Nagetsima zadržavanje veterana i dovođenje novih igrača, što je dovelo do većeg oslanjanja na mlade igrače kao što su Kristijan Braun i Pejton Votson. Iako su pokazali potencijal, nisu bili dovoljno konzistentni da bi pomogli timu u ključnim momentima.

Jedan od ključnih faktora poraza bila je superiorna klupa Minesote, koja je nadmašila klupu Denvera sa 50 poena razlike. Minesota je imala šestog čoveka godine, Naza Rida, zajedno sa Kajlom Andersonom i Nikilom Aleksander-Vokerom, što je napravilo veliku razliku u seriji.

Iako je sezona završena pre vremena, Marej je već izjavio da će se vratiti jači sledeće godine i ponovo loviti titulu. Jokić je, s druge strane, rekao da će razmisliti o tome da li će nastupati za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta.

Nagetsi će morati da pronađu način da se bolje pripreme za sledeću sezonu, uključujući jačanje klupe i možda dovođenje dodatnih iskusnih igrača kako bi imali veću šansu za uspeh u budućnosti.