Nadal ‘zakazao susret’ sa Đokovićem

Nadal ‘zakazao susret’ sa Đokovićem

Španac je na Rolan Garosu savladao Feliksa Ožea Aliasima.

Veliki teniser svih vremena Rafael Nadal suočiće se sa generacijskim rivalom Novakom Đokovićem u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske nakon što je u nedelju savladao Feliksa Ožea Aliasima u trileru od pet setova.

Španac je izgubio set svom francusko-kanadskom protivniku pre nego što je poveo sa 2-1 u nerešenom meču četvrtog kola.

Nakon što je Alijasime zatim u četvrtom setu uzeo 6-3 i doveo igru do krajnjih granica, Nadal je zapečatio svoj nastavak na svom najuspešnijem grend slemu tako što je takođe pobedio sa 6-3 i pobedio ukupno tri seta prema dva.

Pobeda ostvarena za četiri sata i 22 minuta znači da Nadal sada ima 109-3 na Rolan Garosu, a takođe je postavio potencijalni klasik protiv branioca titule 2021. Đokovića u utorak nakon što je Srbin pobedio Dijega Švarcmana.

U intervjuu posle meča, Nadal je rekao da je „neverovatna” atmosfera na „za mene najvažnijem terenu u celoj karijeri” izazvala u njemu „mnoge emocije”.

Opisujući svog protivnika kao jednog od najboljih igrača na svetu, Nadal je priznao da nije dobro počeo meč zbog čega je prvi set bio težak.

Ima ogroman servis i nisam uspeo da ga gurnem nazad“, rekao je Nadal. „[Ali] na kraju bih mogao da idem do kraja i to čini razliku.“
Đoković je izviždao jer je spremao mogući okršaj French Opena sa rivalom

Što se Đokovića tiče, Nadal je primetio: „Evo nas, na Rolan Garosu smo i daću sve od sebe, to mogu da garantujem.

Nadal je završio odličan vikend svojom pobedom koja je takođe donela put na Park prinčeva u subotu uveče da vidi kako njegov omiljeni fudbalski tim Real Madrid pobedi Liverpul sa 1-0 u finalu Lige šampiona.

Poput Los Blankosa, Nadal takođe želi da obezbedi svoju 14. titulu na Rolan Garosu i da izvuče dva ispred Đokovića u trci za sve vreme na grend slem turnirima sa 22-20.