Garsija postaje šampion u Sinsinatiju

Garsija postaje šampion u Sinsinatiju

Karolin Garsija je završila dugu nedelju pobedivši Petru Kvitovu sa 6-2 6-4 i osvojila titulu na Otvorenom prvenstvu Sinsinatija u nedelju i postala prva kvalifikantka koja je osvojila VTA Tour 1000 turnir.

Posle borbe kroz kvalifikacije, Garsija je pobedila tri najbolje 10 protivnice sveta, Mariju Sakari, Arinu Sabalenku i Džesiku Pegulu, na putu do finala gde je održala majstorsku klasu protiv Čehinje Kvitove, dvostruke šampionke Vimbldona.

Vodeći na VTA Touru po asovima i drugom u brejk lopti, 28-godišnja Francuskinja se oslanjala na svoje veliko oružje da bi osvojila svoju treću titulu u sezoni, poslala je 11 asova i sačuvala svih osam brejk lopti sa kojima se suočila.

Otkako se vratila od povrede stopala u maju, Garsija je osvojila tri takmičenja na tri različite podloge, na šljaci u Varšavi, gde je pobedila prvu teniserku sveta Igu Sviateka, na travi u Bad Homburgu i na tvrdoj podlozi u Sinsinatiju.

„Teško je poverovati da danas stojim ovde, bila je takva nedelja“, rekao je Garsija publici na Centralnom terenu. „Danas sam video nešto da je to tvoje (Kvitova) 40. finale u karijeri i bio sam kao OK, zamisli to.

Pod pretećim nebom Garsija je brzo krenula brejkom uz pomoć par dvostrukih grešaka Kvitove, pošto se 32-godišnjakinja ponovo mučila sa svojim servisom.

U svom polufinalu servirala je tri duple greške u prvom gemu i dala Medison Kiz rani brejk pre nego što je uzvratila za pobedu u tri seta.

Ali ne bi bilo spasa protiv Garsije koji je nagomilao pritisak drugim brejkom da pomeri prve četiri utakmice.

Garsija je nastavila u drugom setu pošto je ponovo slomila Kvitovu u prvoj prilici i zadržala brzo vođstvo od 2-0 kada je Kvitova pozvala na medicinski tajm-aut.

Kvitova se vratila na teren bez primetnih vesti, ali Garsija nije bila ometena, držeći servis do kraja puta i osvojila svoju 10. titulu u karijeri.