Džoel Embiid pod znakom pitanja za Olimpijske igre nakon operacije kolena

Džoel Embiid pod znakom pitanja za Olimpijske igre nakon operacije kolena

Nakon operacije kolena, vremenski raspored povratka Joel Embiida u ekipu Filadelfija 76ersa ostaje nejasan, što dovodi u pitanje i njegovu dostupnost za američki olimpijski tim ovog leta. Trener Golden State Warriorsa, Steve Kerr, izrazio je podršku Embiidu tokom oporavka, ističući da će se pridružiti timu ako bude zdrav.

Embiid je prošle godine postao američki državljanin i izabrao je da igra za Sjedinjene Američke Države na Olimpijskim igrama u Parizu, iako je imao mogućnost da igra za Francusku ili Kamerun, svoju rodnu zemlju. Međutim, njegova povreda kolena stavlja pod znak pitanja njegovo učešće na ovom velikom sportskom događaju.

Steve Kerr, kao trener američke košarkaške reprezentacije, izrazio je nadu da će Embiid biti spreman za Olimpijadu, ističući njegovu izuzetnu igračku vrednost i važnost za tim. Međutim, ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati s obzirom na tekući oporavak od operacije kolena.

Embiidova povreda dolazi u trenutku kada se Sjedinjene Američke Države nadaju osvajanju pete uzastopne zlatne medalje u košarci na Olimpijskim igrama. Ukoliko se oporavi na vreme i bude spreman za takmičenje, Embiid će se pridružiti nizu vrhunskih NBA igrača koji će predstavljati SAD na ovom velikom događaju.

Ipak, treba sačekati dalji tok oporavka i razvoj situacije kako bi se utvrdilo da li će Embiid biti u mogućnosti da nastupi na Olimpijadi.