Džoel Embiid propušta Božićnu utakmicu protiv Majamija zbog povrede skočnog zgloba

Džoel Embiid propušta Božićnu utakmicu protiv Majamija zbog povrede skočnog zgloba

Aktuelni MVP NBA lige, Džoel Embiid, neće biti deo sastava Filadelfija 76ers u božićnom okršaju protiv Majami Hita zbog povrede desnog skočnog zgloba. Siksersi su ga isključili iz tima nakon uganuća koje je zadobio tokom pobede nad Torontom prošlog petka.

Embiid nije leteo sa ekipom u Majami, a ovo će biti četvrta utakmica koju će propustiti ove sezone. Iako su 76ersi trenutno treći u Istočnoj konferenciji sa skorom 20-8, gubitak Embiida je značajan, s obzirom na njegove impresivne statistike u decembru. Postizao je u proseku 40,2 poena i hvatao 12,6 skokova po utakmici uz neverovatnih 61% šuta tokom devet nastupa ovog meseca.

Embiid, koji je trenutno na tragu da osvoji svoju treću uzastopnu titulu najboljeg igrača lige, bio je ključna figura u usponu Filadelfije. Njegov niz od najmanje 30 poena i 10 skokova u poslednjih 13 utakmica predstavlja najduži takav niz od 1972. godine.

Povreda skočnog zgloba dogodila se tokom utakmice sa Toronto Reptorsima, ali je Embiid odigrao veći deo susreta, postigavši ukupno 31 poen. Tim je odlučio da ga odmori za Božićnu utakmicu kako bi izbegao rizik od daljih povreda. Postoji mogućnost da se ponovo pridruži ekipi za naredni meč protiv Orlanda u sredu.

U međuvremenu, Majami Hit takođe može biti oslabljen, s obzirom na moguće odsustvo Džimija Batlera zbog povrede listova. Batler nije trenirao u nedelju, a status za utakmicu protiv 76ersa još uvek je neizvestan. Ova situacija čini ovu utakmicu jedinom na listi pet božićnih susreta u NBA-u gde neće biti prethodnog dobitnika MVP nagrade.