Muratoglu: Nadal nije spreman za penziju, planira trijumf na Rolan Garosu

Muratoglu: Nadal nije spreman za penziju, planira trijumf na Rolan Garosu

Posle poraza od Saše Zvereva u prvom kolu Rolan Garosa, mnogi su mislili da je karijera Rafaela Nadala na izdisaju. Međutim, poznati teniski stručnjak Patrik Muratoglu ima drugačije mišljenje.

„Meni je Rafa pokazao da i dalje može da se nadmeće sa najboljima“, rekao je Muratoglu na Instagramu. „Ceo svet je mislio da bi to mogla da bude njegova poslednja partija u karijeri, ali takva očekivanja su bila potpuno pogrešna.“

Francuski stručnjak i vlasnik teniske akademije na Azurnoj obali, poznat i kao bivši trener Serene Vilijams i Simone Halep, a sada Holgera Runea, veruje da Nadal još uvek može da osvoji Kup musketara.

„Potpuno suprotno, ja sam video tenisera koji se dobro oseća, koji zna da još može da se takmiči. Mislim da mu je taj duel sa Zverevim, i pored poraza u tri seta, pokazao da može da se vrati na visok nivo“, istakao je Muratoglu.

On je naveo da Nadal nije imao sreće sa žrebom i da bi mnogo toga bilo drugačije da nije već na startu naleteo na Nemca koji je bio u odličnoj formi jer je nedelju dana ranije pobedio u Rimu.

„Slažem se sa izjavom Benoe Pera da bi 95 odsto tenisera tog dana izgubilo od Nadala. Nije imao vremena da postigne bolju formu, ali je kvalitet njegove igre bio visok. Da je igrao protiv nekog drugog, dobio bi šansu da to popravi, da je igrao protiv Zvereva kasnije, recimo u četvrtfinalu, bila bi potpuno drugačija priča. Tada bi već bio u mnogo boljoj formi“, objasnio je Muratoglu.

Dodatno je naglasio da su uslovi za igru takođe bili nepovoljni za Nadala.

„Rafa nije imao sreće ni sa uslovima za igru. Zbog kiše je meč igran pod krovom a to njemu ne odgovara. Lopte su bile vlažne i spore i jedva su odskakale. Da je bilo sunce i da su lopte letele, sigurno bi više pokazao. On je toga svestan i kada se sve sabere, siguran sam da veruje da bi mnogo bolje prošao samo da je imao vremena da podigne formu“, rekao je Muratoglu.

On veruje da Nadal nije spreman za penziju, što potvrđuje i njegova odluka da preskoči Vimbldon.

„Da mu je na umu povlačenje, on bi otišao u London da se oprosti. Međutim, on još nije spreman za to, ne želi da ide na velike turnire reda radi. Zato je preskočio Vimbldon kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre u Parizu. Nadal se vraća na Rolan Garos sa željom da pobedi. Zbog toga uveliko trenira na šljaci i zato se prijavio za turnir u Bastadu“, zaključio je Muratoglu.

Francuski stručnjak dodaje da postoje samo dva razloga zbog kojih bi se Nadal penzionisao: ako se ponovo povredi i ne bude mogao da trenira, ili ako ne bi bio kompetitivan u mečevima.

„U Parizu je pokazao da nijedno od to dvoje nije slučaj i zato se sada sa više samopouzdanja sprema za nastavak sezone“, istakao je Muratoglu.