Monči napušta Sevilju da bi postao predsednik fudbalskih operacija Aston Vile

Monči napušta Sevilju da bi postao predsednik fudbalskih operacija Aston Vile

Monči je napustio svoju ulogu sportskog direktora Sevilje da bi bio predsednik fudbalskih operacija u Aston Vili, gde će se ponovo spojiti sa trenerom Unaijem Emerijem, saopštila su u petak dva kluba, piše Rojters.

Pod Mončijevim vođstvom, Sevilja je osvojila rekordnih sedam titula u Ligi Evrope, dva puta Kup kralja (Kup Španije) i Superkup Evrope.

Veoma sam uzbuđen što ću se pridružiti Aston Vili… Takođe sam oduševljen i jedva čekam da ponovo radim sa Unaijem Emerijem, jednim od najboljih menadžera u fudbalu, rekao je Monči u saopštenju.

„Nakon toliko godina uživanja u Sevilji i osvajanja nekoliko evropskih trofeja sa mojim doživotnim klubom, radujem se što ću nadovezati nedavne uspehe u Aston Vili i osigurati da ovaj kolosalni klub nastavi da raste i napreduje“, dodao je on.

Monči završava svoj drugi period u istoj ulozi u klubu iz La Lige. Napustio je Sevilju 2017. da bi postao sportski direktor Rome pre nego što se vratio u Španiju 2019.

Emeri je napustio Sevilju prošlog oktobra da bi preuzeo Vilu i izvukao ih iz mesta za ispadanje kako bi završili na sedmom mestu u Premijer ligi, odvodeći klub u evropski fudbal po prvi put posle više od decenije.