Broni Džejms debitovao za Lejkerse

Broni Džejms debitovao za Lejkerse

Broni Džejms, sin slavnog Lebrona Džejmsa, napravio je svoj dugoočekivani debi za Los Anđeles Lejkerse u Kalifornijskoj klasičnoj utakmici protiv Sakramento Kingsa. Igrač sa dresom broj 9, kako bi se razlikovao od očevog broja 6 i kasnijeg broja 23, zabeležio je skroman početak u svojoj profesionalnoj karijeri.

U utakmici u kojoj su Lejkersi poraženi rezultatom 108-94, Broni je postigao 4 poena iz 2/9 šuta, propustivši sve tri pokušane trojke. Pored poena, doprineo je sa nekoliko asistencija, dva skoka i ukradenom loptom za skoro 22 minuta provedenih na terenu.

Debi Bronija Džejmsa bio je okarakterisan emotivnim trenucima, uključujući tople ovacije publike i prvi faul u njegovoj karijeri koji je izazvao kontroverzu. Mladi Džejms je pokazao karakteristične gestove svog oca, kako u igri tako i u rutinama zagrevanja, naglašavajući nasleđe koje nosi kao naslednik slavnog oca.

Nakon srčanog zastoja prošle godine, koji je testirao njegovu odlučnost, Broni Džejms je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Lejkersima vredan 7,9 miliona dolara, suočavajući se sa pojačanim pritiskom i očekivanjima uoči svoje NBA karijere.

Njegov sledeći nastup za Lejkerse biće u nedelju protiv Golden Stejt Voriorsa, gde će imati još jednu priliku da pokaže svoje talente i napreduje u svojoj novoj ulozi u NBA ligi.