Mesi se pridružuje grupnom treningu sa Interom iz Majamija

Mesi se pridružuje grupnom treningu sa Interom iz Majamija

Lionel Mesi se vratio grupnom treningu sa Interom iz Majamija nakon povrede desne noge koju je zadobio na finalu Kopa Amerike. Inter Majami, kluba sa najboljim rekordom u Major League Socceru ove sezone, čeka na zvaničan raspored Mesi-ovog povratka na teren. Sledi gostovanje u Čikagu, a potom se fokusiraju na meč sa Filadelfijom 14. septembra. Odsustvo Mesija iz argentinskog nacionalnog tima za kvalifikacije Svetskog prvenstva u septembru dodatno je naglasilo značaj njegovog oporavka za Inter Majami.

Drejk Kalender, golman Intera iz Majamija, ističe važnost Mesijevog prisustva na terenu nakon povrede. Mesi je zabeležio impresivne statistike ove sezone sa 12 golova i 13 asistencija u 12 MLS utakmica. Međutim, povreda ga je sprečila da nastupa u 14 mečeva, uključujući i utakmice u Liga kupu. Poslednji put je igrao 14. jula, ali je morao napustiti teren zbog povrede skočnog zgloba.

Ukoliko se Mesi ne vrati do meča 14. septembra, imaćemo priliku da vidimo kako će se oporaviti i pripremiti za plej-of MLS lige. Inter Majami je već obezbedio mesto u plej-ofu, sa četiri boda više od LA Galaksija za najbolji ukupni rekord u MLS-u. Callender naglašava značaj Mesijevog povratka za tim.