Mesi putuje sa Argentinom, ali nije siguran za utakmicu protiv Bolivije

Mesi putuje sa Argentinom, ali nije siguran za utakmicu protiv Bolivije

Lionel Mesi otputovaće sa reprezentacijom Argentine u utorak u Boliviju na kvalifikacioni meč za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi, ali njegovo prisustvo na terenu ostaje neizvesno, piše AP.

Selektor Argentine Lionel Skaloni rekao je da se nada da će u ponedeljak doneti odluku da li će igrati protiv zvezde Intera iz Majamija.

Svetski prvaci su svoju kvalifikacionu kampanju počeli pobedom protiv Ekvadora od 1:0, zahvaljujući Mesijevom golu. Tridesetšestogodišnji kapiten Argentine postigao je pogodak iz slobodnog udarca.

Mesi je bio u redu da putuje, rekao je Skaloni u nedelju na konferenciji za novinare. On nije isključio odluku o prisustvu napadača u La Pazu istog dana meča.

„Leo je pre neki dan bio umoran i tražio je da bude zamenjen“, rekao je Skaloni. „Ali nije potrebno da razgovaramo sa njim pre mečeva. Vidimo kako ide.”

Skaloni je rekao da bi voleo da igra sa istim timom koji je pobedio Ekvador u Buenos Ajresu, ali bi mogle biti potrebne promene da bi Argentina igrala na više od 3.000 metara nadmorske visine.

Bolivija je u petak izgubila od Brazila sa 5-1 u svom prvom meču u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Svetsko prvenstvo 2026. u Sjedinjenim Državama, Meksiku i Kanadi proširuje se na format od 48 ekipa. Šest vodećih pozicija u Južnoj Americi obezbediće direktno mesto. Sedmoplasirani tim će se boriti za plasman u interkontinentalni plej-of.