Mesi predvodi Argentinu u prijateljskom meču protiv Australije u Kini

Mesi predvodi Argentinu u prijateljskom meču protiv Australije u Kini

Kapiten Argentine Lionel Mesi predvodiće svoju ekipu protiv Australije u prijateljskom meču u Pekingu sledećeg meseca, a njegova prva poseta Kini posle šest godina koja bi trebalo da izazove masovnu borbu za karte.

Ambasada Argentine u Kini saopštila je u ponedeljak da će pobednici Svetskog prvenstva igrati protiv Australije 15. juna, dovodeći Mesija u tu zemlju prvi put od 2017. godine.

Biće to sedmi put da je 35-godišnjak posetio Kinu i dolazi u vreme kada je njegova budućnost u Pari Sen Žermenu predmet intenzivnih spekulacija. Izvor blizak igraču rekao je Rojtersu da je dobio zvaničnu ponudu da se pridruži saudijskom klubu Al-Hilal sledeće sezone.

Mesi je nailazio na vatrenu dobrodošlicu prilikom svake svoje prethodne posete Kini, koja ima ogromnu bazu fudbalskih navijača uprkos mukama muške reprezentacije.

Od svog prvog putovanja u Kinu 2005. godine, Mesi je igrao za Argentinu ili svoj bivši klub Barselonu u prijateljskim utakmicama. Španska ekipa je pobedila Peking Guoan sa 3-0 u prijateljskoj utakmici 2010. godine.

Vest o utakmici protiv Socceroosa brzo je postala viralna na kineskim društvenim mrežama, a mnogi navijači su izrazili želju da gledaju utakmicu.

„Ako mogu da dobijem kartu, ne bih imao ništa protiv da nemam devojku čitavu godinu“, rekao je jedan obožavalac na društvenim mrežama.