Mesi kaže da se „oseća mnogo bolje“ i da se nada da će igrati u Tokiju nakon PR katastrofe u Hong Kongu

Mesi kaže da se „oseća mnogo bolje“ i da se nada da će igrati u Tokiju nakon PR katastrofe u Hong Kongu

Lionel Mesi, argentinski fudbalski superstar, bio je izostavljen iz nedavne prijateljske utakmice u Hong Kongu, što je izazvalo negodovanje hiljada navijača. Iako je Mesi najavio svoje učešće, povreda prepona ga je sprečila da izađe na teren, što je razljutilo obožavaoce koji su očekivali da vide legendarnog igrača u akciji.

Tokom konferencije za novinare u hotelu u Tokiju, Mesi je pokušao objasniti situaciju i izraziti nadu za buduće učešće u sličnim događajima. Istakao je da je želeo da igra, ali da je povreda bila prepreka koju nije mogao da prevaziđe. Neki kritičari sugerisali su da je Mesi mogao da prisustvuje utakmici i makar neko vreme provede na terenu kako bi zadovoljio očekivanja navijača, iako je njegovo učešće u igri bilo nemoguće zbog povrede.

Inter Majami, klub za koji Mesi trenutno igra, trudio se da izgradi svoj brend koristeći iskusne igrače poput Mesija i Luisa Suareza. Međutim, globalna turneja kluba nije bila uspešna u smislu rezultata na terenu, a neki su izrazili razočaranje zbog nedostatka Mesijeve prisutnosti u nekim utakmicama.

Uprkos razočaranju u Hong Kongu, Mesi je izrazio nadu da će se ponovo vratiti i igrati u toj zemlji u budućnosti. Mark Konrad, profesor poslovne škole na Univerzitetu Fordham, istakao je da karta za utakmicu ne garantuje učešće određenog igrača, ali je takođe prepoznao da je interesovanje publike u velikoj meri bilo zbog Mesijeve prisutnosti.

Očekuje se da će Mesi nastaviti svoju fudbalsku karijeru u Interu Majami, nadajući se da će se oporaviti od povrede i nastaviti da zadivljuje svoje obožavaoce širom sveta.