Mesi: Francuska i Brazil favoriti za osvajanje Svetskog prvenstva

Mesi: Francuska i Brazil favoriti za osvajanje Svetskog prvenstva

MEKSIKO SITI – Kapiten Argentine Lionel Mesi rekao je da su branioci titule Francuska i Brazil favoriti za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru jer imaju jezgro igrača koji su dugo igrali zajedno, preneo je Rojters.

Mesi je rekao da su Brazil, Nemačka, Francuska, Engleska i Španija uvek označeni kao favoriti za pobedu, ali 35-godišnji napadač smatra da su Francuska i Brazil najbolja dva tima koja će igrati na turniru od 20. novembra do decembra. 18 turnir.

„Uvek kažemo isti sjajni timovi… ali, ako moram da biram, Brazil i Francuska su dva velika kandidata za pobedu na Svetskom prvenstvu“, rekao je Mesi za DIRECTV Sports.

„Imaju istu grupu (igrača) dugo vremena, dobro rade. Francuska, osim na poslednjem Euru kada su eliminisani (u 16 poslednjih) i loše su prošli, imaju neke impresivne igrače.

„Imaju jasnu ideju i istog trenera (Didije Dešam). Brazil je pomalo isti (pod Titom).“

Mesi među favoritima nije naveo Argentinu, koja je neporažena u 35 mečeva, iako je ekipa Lionela Skalonija prošle godine osvojila Kopa Amerika pobedivši Brazil u finalu.

Ali Argentinu su nedavno ometale povrede ključnih igrača Paula Dibale i Anhela Di Marije.

Skaloni je opisao gužvu u klupskom fudbalu u oktobru kao „strašnu“, ali je pozvao svoje igrače da se ne uzdržavaju kako bi izbegli rizik od povreda uoči Svetskog prvenstva.

„U prilično smo teškoj fazi. Igrači igraju dosta utakmica,“ rekao je Skaloni za AFAestudio. „Može da bude problema jer ima povreda (i) suspenzija. To je deo biti elitni igrač i reprezentativac.

„Brinem se, ali malo možete da uradite. Verujem da igrač mora da izađe na teren da bi igrao i da ne razmišlja o tome šta dolazi – to može biti štetno. Pustite ih da igraju prirodno.“

Argentina će se suočiti sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima u novembru u svom poslednjem meču zagrevanja pre nego što ode na Svetsko prvenstvo gde će igrati prvu utakmicu Grupe C protiv Saudijske Arabije 22. novembra. Meksiko i Poljska su ostali timovi u grupi.