Mesi je izašao na domaće finale Intera iz Majamija, kaže da želi da igra u subotu u Šarlotu

Mesi je izašao na domaće finale Intera iz Majamija, kaže da želi da igra u subotu u Šarlotu

Mesi — koji je u utorak uveče postigao dva gola za Argentinu u pobedi od 2:0 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Peruu — nije bio u postavi za poslednju domaću utakmicu Intera Majamija u sezoni Major lige protiv Šarlota u sredu uveče.

To se očekivalo. Ovaj deo nije bio: Mesi je rekao novinarima u Peruu da želi još jednom da igra za Inter Majami pre nego što se završi njegova inauguralna MLS sezona, što znači da namerava da igra u Šarlotu u subotu — iako će se taj meč igrati na veštačkoj travi.

„Igraću igru koja je sada preostala“, rekao je Mesi.

Inter Majami je ranije ovog meseca eliminisan iz MLS plej-ofa. Trener Herardo „Tata“ Martino rekao je ranije ove nedelje da postoji „šansa“ da Mesi igra u subotu i da će tim proceniti gde je fizički po povratku u Majami posle kvalifikacionih utakmica sa Argentinom.

Čini se da je čak i nada da će Mesi igrati veliki podsticaj za prodaju karata. Šarlot je prodao više od 60.000 karata na svom stadionu od 74.000 mesta za subotnji meč, izvestio je u sredu The Charlotte Observer.

Mesijeva posvećenost Argentini za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo bi ga sprečila da učestvuje u meču u sredu – što je bila pomerena utakmica, nakon što su oba tima duboko ušla u turnir Liga kupa i morali su da pomere meč – u svakom slučaju. Pošto je subota bila besmislena na tabeli, pretpostavljalo se da Inter Majami neće preuzimati nepotrebne rizike sa Mesijem, sedmostrukim osvajačem Zlatne lopte kao najboljim igračem sveta. I čini se vrlo verovatno da će Mesi postati osmostruki dobitnik te nagrade kada ovogodišnji dobitnik bude proglašen u Parizu 30. oktobra.

Očekuje se i da će Mesi igrati u bojama Intera Majamija početkom novembra, kada će tim odigrati dva egzibiciona meča u Kini. To će biti prvi put da Inter Majami ide na inostranu turneju.

Mesi je ove sezone postigao 11 golova na 13 mečeva sa Interom iz Majamija. Tim je prošao 8-1-4 kada on igra; sedam od tih mečeva je bilo u trci tima da osvoji svoj prvi trofej osvajanjem Liga kupa. Takođe je nastupio u pet MLS utakmica i jednom polufinalu Otvorenog kupa SAD.

Ali povreda noge je poremetila njegovu sezonu i u suštini prekinula šanse Intera iz Majamija da se plasira u postsezonu. Majami je u sredu ušao sa rezultatom 1-3-2 u šest mečeva bez Mesija otkako se pridružio klubu. Mogao je da igra kao rezerva 7. oktobra protiv Sinsinatija, ali je Inter Majami izgubio sa 1-0 u ishodu koji je zapečatio njegovu eliminaciju u plej-ofu.