Meklaren je spreman da favorizuje Landa Norisa u odnosu na Oskara Pjastrija dok se trka za titulu u F1 pooštrava

Meklaren je spreman da favorizuje Landa Norisa u odnosu na Oskara Pjastrija dok se trka za titulu u F1 pooštrava

Meklaren je spreman da favorizuje Landa Norisa u odnosu na saigrača Oskara Pjastrija u poslednjih osam trka u sezoni Formule 1 nakon što su Norisove šanse za titulu smanjene gubitkom vođstva od Pjastrija na prethodnoj trci u Italiji.

Noris ide na ovonedeljni vikend za Veliku nagradu Azerbejdžana sa 62 boda zaostatka za liderom na tabeli Maksom Verstapenom, ali sa više zamaha. Verstapen je u seriji od šest trka bez pobede dok se holandski vozač bori sa bolidom Red Bula koji je nazvao „čudovištem“.

„Ne klasifikujemo ga kao broj jedan i dva i mislim da nikada nećemo. Ali u smislu našeg procesa postoji pristrasnost da mi pomognemo“, rekao je Noris u četvrtak.

Noris je poslednju trku u Italiji započeo na pol poziciji, ali ga je Pjastri pretekao, dajući Ferarijevom Šarlu Leklerku priliku da prođe i Norrisa za drugo mesto. Leklerk je na kraju pobedio u trci, a Pjastri je bio drugi, a Noris treći.

Biće ograničenja u tome koliko se očekuje da će Pjastri pomoći Norisu, koji je rekao da ne želi da mu se „daje“ titula, ali tačni detalji ostaju nejasni.

„Drugi i treći (kao u Monci) bi verovatno bili zamenjeni. Generalno, on će mi pomagati verovatno za niže pozicije. Ali ako se borio za pobedu i zaslužuje pobedu, onda zaslužuje pobedu“, rekao je Noris.