Medvedev i Kirgios odustaju od Vašington opena zbog povrede

Medvedev i Kirgios odustaju od Vašington opena zbog povrede

Treći teniser sveta Daniil Medvedev i Australijanac Nik Kirjos povukli su se sa Otvorenog prvenstva SAD u Vašingtonu zbog povrede, saopštili su u sredu organizatori.

Medvedev, koji je osvojio Ju-Es open 2021. godine, ove godine ima pet titula uz trijumfe u Roterdamu, Dohi, Dubaiju, Majamiju i Rimu. Ovaj 27-godišnji Rus stigao je do polufinala Vimbldona ranije ovog meseca, izgubivši od konačnog šampiona Karlosa Alkaraza.

Branilac šampiona Vašingtona Kirgios je propustio svaki grend slem ove godine zbog povreda kolena, stopala i ručnog zgloba. Samo jednom je izašao na teren, izgubivši u nizu setova na Otvorenom prvenstvu Štutgarta u junu.

Ovaj 28-godišnjak je takođe osvojio titulu u Vašingtonu 2019. pošto je u finalu pobedio Medvedeva.

Ovogodišnji turnir traje od 31. jula do 6. avgusta.

Japanac Kei Nišikori, Francuz Gael Monfils i Kevin Anderson iz Južne Afrike dobili su džokere na ATP 500 događaju, saopštili su organizatori.

U žrebu za žene, bivša treća teniserka sveta Elina Svitolina i šampionka Otvorenog prvenstva SAD 2019. Bjanka Andreesku prednjače na listi džokera.

Ukrajinka Svitolina (28) vratila se tenisu u aprilu nakon što je prošlog oktobra rodila ćerku Skai i skočila na 27. mesto na svetu nakon što je stigla do četvrtfinala Otvorenog prvenstva Francuske i polufinala Vimbldona.

Amerikanka Sofija Kenin, koja je osvojila Otvoreno prvenstvo Australije 2020. godine, i sunarodnica Danijel Kolins, ovogodišnja vicešampionka u Melburnu, su ostale džokerske prijave.

Ju-Es open počinje 28. avgusta.