Mbapeovi predstavnici odbacuju izveštaje o optužbama za silovanje

Mbapeovi predstavnici odbacuju izveštaje o optužbama za silovanje

Francuska fudbalska zvezda Kilijan Mbape suočava se sa navodima o mogućem silovanju u Švedskoj, koje je njegov tim za komunikacije odbacio kao lažne i neodgovorne. Švedski mediji su izvestili da je napadač Real Madrida bio predmet optužbi za silovanje nakon posete Stokholmu prošle nedelje, ali švedski tužioci nisu imenovali nijednog osumnjičenog. Incident se navodno dogodio u jednom hotelu u centru Stokholma 10. oktobra 2024, prema saopštenju švedskog tužilaštva.

Tužiteljica Marina Čirakova nije otkrila više detalja o slučaju, odbivši da potvrdi postojanje osumnjičenog. Švedske vlasti obično ne objavljuju imena osumnjičenih dok se ne podignu optužnice ili ne odrede pritvor. Mbapeov tim za komunikacije osudio je švedske medije zbog širenja klevetničkih glasina, ističući da su navodi potpuno neosnovani.

Kilijan Mbape je reagovao na optužbe putem svog zvaničnog naloga na društvenoj mreži, nazivajući ih lažnim vestima i povezujući ih sa svojim pravnim sporom sa bivšim klubom Pari Sen Žermen oko neisplaćenih zarada. Advokatica francuskog fudbalera izjavila je da je Mbape zbunjen izveštajima o žalbi koja je podneta, ali da u ovom trenutku nije jasno protiv koga je podneta žalba.

Švedski mediji su prethodno izveštavali o Mbapeovom boravku u Stokholmu, prikazujući slike njega i njegove pratnje. Mbape je dobio dozvolu da ne igra za francusku reprezentaciju zbog povrede butine, dok je Francuska ostvarila pobede nad Izraelom i Belgijom u utakmicama Lige nacija. Nakon sedam godina provedenih u PSŽ-u, Mbape se pridružio Real Madridu ovog leta.