Mbappe postiže svoj prvi gol u Ligi šampiona sa Real Madridom

Mbappe postiže svoj prvi gol u Ligi šampiona sa Real Madridom

Fudbaler Kilijan Mbape postigao je gol za Real Madrid u svom prvom nastupu u Ligi šampiona za ovaj klub, pomažući ekipi da pobedi Štutgart rezultatom 3-1 na stadionu Santjago Bernabeu. Mbape je postigao gol nakon samo nekoliko sekundi u drugom poluvremenu, nakon centaršuta Rodriga. Ovaj gol je bio od presudnog značaja za Madrid, a Mbape je proslavio postizanje gola gestom koji je bio posvećen 50. rođendanu svoje majke.

Nakon što je Madrid poveo sa 1-0, Štutgart je uspeo da izjednači rezultat, ali je Antonio Rudiger postigao drugi gol za Madrid, a potom je Endrik postavio konačan rezultat u korist Madriđana. Mbape je postigao svoj 49. gol u Ligi šampiona, čime se svrstao među deset najboljih strelaca u istoriji takmičenja. On je takođe istakao da može i dalje da napreduje i da se oseća sve bolje meč za mečom.

Tibo Kurtoa, golman Madrida, proglašen je za igrača utakmice zbog ključnih odbrana koje je izveo, sprečavajući Štutgart da iskoristi svoje prilike za gol. Iako je Mbape bio relativno tih do svog gola, imao je nekoliko prilika, ali je Madrid imao problema da stvori značajnije šanse za gol.

Mbape je prethodno igrao za Pari Sen Žermen, ali nije uspeo da osvoji Ligu šampiona sa ovim klubom. Odlučio je da napusti PSŽ i pridruži se Real Madridu, što bi moglo povećati njegove šanse za osvajanje evropskog trofeja, s obzirom da je Madrid šest puta osvajao Ligu šampiona u poslednjih 11 godina. Mbape je ranije stigao do polufinala Lige šampiona sa Monakom i PSŽ-om, ali nije uspeo da se domogne samog finala.