Maunt se oprostio od navijača Čelsija

Maunt se oprostio od navijača Čelsija

Engleski vezista Mejson Maunt oprostio se od navijača Čelsija u video snimku objavljenom na društvenim mrežama u utorak kada je potvrdio da napušta klub, uoči prelaska u rivala iz Premijer lige Mančester junajteda, prenosi Rojters.

Junajted je postigao dogovor o potpisivanju petogodišnjeg ugovora sa Mountom, objavio je Atletik u četvrtak, u potezu vrednom 55 miliona funti (69,93 miliona dolara) plus 5 miliona funti dodataka, navodi se u izveštaju.

„S obzirom na spekulacije u poslednjih šest meseci, ovo možda nije iznenađenje za vas, ali ne olakšava da vam kažem da sam doneo odluku da napustim Čelsi“, rekao je igrač u videu objavljenom. na Instagram.

„Osećam da zaslužujete više od samo pisane izjave. Zato sam hteo direktno da vam kažem koliko sam zahvalan za svu vašu podršku tokom poslednjih 18 godina.

„Znam da neki od vas neće biti zadovoljni mojom odlukom, ali to je ono što je ispravno za mene u ovom trenutku u mojoj karijeri.

Ovaj 24-godišnjak je debitovao za Čelsi 2017. godine i od tada je postigao 33 gola i pružio 37 asistencija u 195 nastupa u svim takmičenjima za klub.

„Pridružio sam se Čelsiju kada sam imao šest godina i prošli smo kroz mnogo toga zajedno“, rekao je Mount.

„Osvajanje Omladinskog kupa, nagrada za mog igrača godine, Superkupa, Svetskog klupskog prvenstva i, naravno, nezaboravne noći u kojoj smo osvojili Ligu šampiona.

„Želim da se zahvalim akademiji što je bila toliko uticajna na mene od malih nogu. Menadžeri pod kojima sam radio, osoblje u pozadini, svi moji saigrači tokom godina koji su postali moja braća, i što je najvažnije momci.“

Prošle sezone engleski reprezentativac je odigrao 24 prvenstvene utakmice, postigao tri gola i upisao dve asistencije, ali ga je omela povreda karlice.